This is an example of a HTML caption with a link.

Info

Sint-Truiden ligt in het hartje van Haspengouw, een streek die dankzij de populaire televisiereeks Katarakt een grotere bekendheid verwierf. Hier kunt u genieten van de mooie natuur met de prachtige fruitbloesems, het culturele erfgoed en de heerlijke streekproducten.

U kunt de streek verkennen op verschillende manieren. Zo kunt u gebruik maken van het uitgebreide fiets- en wandelroutenetwerk, maar u kan evenzeer de streek doorkruisen op een vespa-scooter of met de bus. Al doende passeert u niet enkel het fraaie landschap, maar ook de vele pittoreske plekken die de provincie Limburg te bieden heeft. Talloze kastelen, kerken, kapellen, monumenten en volkscafés zijn er te bezoeken.

Ook aan de Grote Markt, één van de grootste marktplaatsen van België, treft u prachtige historische gebouwen aan, zoals de abdijsite met de abdijtoren, het oude stadhuis met belfort, de Onze-Lieve-vrouwekerk en natuurlijk niet te vergeten, het gebouw uit 1410 waarin je verblijft. En wanneer u dorst gekregen heeft, kunt u die lessen in één van de talrijke cafeetjes.

Things To Do / evenementen

  • Ontspanning
  • Sint-Truiden heeft een groot aanbod aan mogelijkheden om u tot ontspanning te brengen, niet in het minst de befaamde fiets- en wandelroutes. Ook met vespa’s, moto’s en auto’s kunt u genieten van het natuurschoon, de gezellige dorpjes en de historische monumenten. (Lees meer...)

  • Shoppen
  • In het stadscentrum kunt u naar hartenlust shoppen, vooral de Stapelstraat en Luikerstraat lenen zich daartoe. (Lees meer...)

  • Cultuur
  • De culturele fijnproevers onder u kunnen terecht in het cultuurcentrum De Bogaard en de Academiezaal voor het cultuuraanbod. (Lees meer...)

  • Zomer
  • Tijdens de zomer bruist de stad van activiteiten. Zo passeren er iedere woensdag in de zomermaanden de Midweekfeesten. (Lees meer...)

Meer informatie over de activiteiten en bezienswaardigheden van Sint-Truiden, vindt u op de website van de dienst toerisme. Toerisme Sint-Truiden

Culinair

Uw smaakpalet kan u hier heerlijk laten verwennen in een van onze partnerrestaurants.

Ontspanning

Sint-Truiden heeft een groot aanbod aan mogelijkheden om u tot ontspanning te brengen, niet in het minst de befaamde fiets- en wandelroutes. Ook met vespa’s, moto’s en auto’s kunt u genieten van het natuurschoon, de gezellige dorpjes en de historische monumenten.

Daarnaast kunt u terecht in het recreatiezwembad Sint-Pieter en in het openluchtzwembad Maupertuus voor een verfrissende duik. Maar ook andere recreatieve sporten kunt u probleemloos in onze stad beoefenen, van bowlen tot paardrijden, golf, tennissen en vissen.

Ook voor de kleinsten onder ons zijn er ontspanningsmogelijkheden in één van de vele binnen- en buitenspeeltuinen die Sint-Truiden en omstreken te bieden heeft.

Schoppen

In het stadscentrum kunt u naar hartenlust shoppen, vooral de Stapelstraat en Luikerstraat lenen zich daartoe. Er wordt ook jaarlijks in mei een ‘Ladies City Day’ georganiseerd, waarbij de dames verwend worden met veel shopmogelijkheden, versnaperingen, presentjes en ontmoetingen met aantrekkelijke mannen, gaande van sporthelden tot acteurs.

Tijdens het laatste weekend van juni gaat ook traditioneel ‘La Braderie du Soleil’ door. Terwijl de kinderen zich uitleven op het kinderfestival Joy Joy, kunnen de ouders in een vakantiesfeer shoppen aan aantrekkelijke braderieprijzen. De winkels zijn dan ook op zondagnamiddag open en op maandagavond, tijdens de avondmarkt, tot 22u.

Bovendien kunt u iedere zaterdagvoormiddag op de Grote Markt terecht voor de zaterdagmarkt, waar u al uw boodschappen kunt doen in de gezellige drukte van een ochtendmarkt.

Wanneer u liever snuistert in oude spulletjes, is er op hetzelfde moment ook een wekelijkse brocanterie op de Veemarkt.

Cultuur

De culturele fijnproevers onder u kunnen terecht in het cultuurcentrum De Bogaard en de Academiezaal voor het cultuuraanbod. Daarnaast zijn er ook nog tal van toneelgezelschappen en dansscholen die opvoeringen geven en musea die u kunt bezichtigen. De Boddelkèèr, een rondtrekkend volkstoneelgezelschap, en het Museum Minderbroeders zijn maar een greep uit het aanbod. Voor meer informatie kunt u terecht bij de UiTbalie.

Zomer

Tijdens de zomer bruist de stad van activiteiten. Zo passeren er iedere woensdag in de zomermaanden de Midweekfeesten. U kunt dan genieten van een gratis optreden op het Heilig Hartplein, dat steeds afgesloten wordt door de locale dj Discobar Lassy. In juli vindt jaarlijks ‘Fiesta Tropical’ plaats, het grootste multiculturele festival van Zuid-Limburg. U kunt er kennis maken met organisaties voor ontwikkelingssamenwerking en integratie, maar ook rondsnuisteren op de multiculturele markt en genieten van een heerlijke cocktail en exotisch getinte optredens.

Tijdens de maandagavonden van augustus kunt u terecht op het Begijnhof voor de terrasfilms. Op de mooie, historische locatie, wordt gratis en in open lucht iedere maandag een film geprojecteerd.

De zomer wordt traditioneel afgesloten met de kermis die het nieuwe schooljaar inluidt. Op de Grote Markt en het Minderbroedersplein staan dan foorkramen en eetkraampjes, leuk voor jong en oud!